Tuesday, May 10, 2011

tell me ghost stories no more.

Semalam lepak dengan Farah, Tira, Yon, Hani, Qila, Jibi ngan Illi laaama dekat rumah hihi. Best!

Sooooo.....

Pagi tu, Farah bawak kereta Hyundai Hangals dia y 7-seater tu pergi Khalifah dekat Dataran Sunway. Supposedly 9.30am dah gerak sana, tapi biasa la. 9.45am baru keluar rumah kan Faraaah :P. Keluar rumah tu, amek Jibi, amek Hani, then amek Anis Farhanah Binti Mohd Suhaimi Yeong (:D) dengan Lala, then Yon, Illi afterwards, and Tira right after. BLABLABLABLABLABLABLABLABLA duk memekak dalam kereta tambah2 lagi dengan suara merdu Qila ngan Tira O.O tu, tup tup dah sampai kat Gizaaa. Farah memang pro lah i tells yous. Bukan senang tau nak park a big car in such a small parking space kat situ. Lagi2 for a P driver like us noobs >.< the roads there aren't always on idle ==''. Bleblebleble, makan2, lepaaak la kan dekat situ. Twas a good talk. Lama gilos dah tak cakap2 and suka2 mcm tu dengan semua <3.

Noon, around 12pm mcm tu, we headed to Giant. Hani pergi post shawl dia dekat, dekat Post Office lah -_-. Yon dengan Illi dengan Jibi masuk Giant jugak tapi tktau pulak dorang nak beli apa. The remaining 4 tinggal dalam kereta je sbb perut semua dah kenyang kaan. Obviously malas nak keluar la kan. In 20 mins, off we go to my place. Biasa lah, datang tak dijemput kan hahaha (kidding ;]), Chu pun tak prepare apa2 untuk kitorang. Main laptop Hani tengok Maharaja Lawak la, tengok TV la, organ, kucing, semua kena main. Okay, sorry bunyi mcm pelik sikit :|. Moving on, tiba2 Jibi ngan Yon lapar. Rupa2nya Yon semua pergi beli Maggi Mee Ruski Tomyam (Y), a bottle of carbonated drink and a pack of ice dekat Gianttt. Siapa lagi yang kena masak kalau bukan si tuan rumah yang memang pandai masak ni :P. All my life, I SERIOUSLY have NEVER cooked all 5 packets of maggi mee. Kena guna mcm kuali (or whatever it is that ppl call benda yang kita selalu buat sup tu) besaaaar punya. Semua orang pun makan la maggi mee tu dengan rakus dan seleranyaa xD. Air, cold plain water sajaa. Later on, tah tak ingat buat apa, then sambung tengok Maharaja Lawak balik. Gelak punya gelak tengok Jozan, Nabil dgn Sepah punya persembahan hahaha. Kelakar2. It takes talent to make people laugh okay. Credits to those two groups and Nabil la. Eeehhhh! Alaaaa, tertinggal satu 'segment' zzzz. Before sambung tengoj Maharaja Lawak, kitorang main cite2 hantu dalam bilik. Ada yang cite hantu boleh stretch-kan tangan pergi tutup/bukak suis dari jauh la (agak disturbing gila bila fikir2 balik @_@), ada yang hantu locker la, ada yang duk rebut2 ayat Yasiin dengan ahem2 la. Pocong la. Haish. Takut dengar.

Pastu malam tu tak boleh tdo sbb asyik teringat2. Good going guys ==. I admit, being all paranoid on the things around me is always the aftermath of ghost storytelling. The eerie stories made my flesh creep during the nights man. Even up till today! Or shall I say, tonight T_T. But it's alright. I'mma girl, thus I'm allowed to be a pussy when it comes to these things hehe. Kidding. That's just sexism and BS. Guys can be pussies too. Don't forget, they're humans with feelings and fears. Just jangan jerit atau memekik mcm perempuan dah la. That'd be embarrassing. Big time. And kalau takut sangat mengalahkan perempuan pun, tak macho lah kann ;)

Dah. Nak cerita pasal hari ni punya journey pun tak larat dah nak type. I've lost the momentum cause of this ginger remedy my mum made and forced me to chug on T____________T. Seksa okay terpaksa minum air halia yang diperbuat purely from real ginger tiap2 malam. Fine, taknak tipu, ada la campur sikit dengan honey, nak bagi boleh masuk tekak tu sikit. Ni belum cakap pasal air asam mama buat. Like asam yang used for cooking tuu. Tastes like shhhhhhhhhhhh! Dengan bau dia yang eughhh. First time siap muntah lagi. Alright, alright. I'm goinggg. Sheesh.

2 comments:

Athirah Omar said...

streeeeeeeeeeeeeeeetch!

Joanhnisny said...

dont even remind me of it tira!